112tarot.nl - de ultieme gids voor spirituele ontwikkeling

Een reis door de wereld van tarot dagkaart

Welkom bij 112tarot.nl, uw online bestemming voor inzichten, wijsheid en begeleiding op uw levenspad. Tarotkaarten zijn al eeuwenlang een krachtig hulpmiddel om een dieper inzicht te krijgen in onze gedachten, emoties en situaties. Wij nodigen u uit om de mystieke wereld van tarot te verkennen en uw eerste kaartlegging gratis te ervaren.
Wat kunnen wij voor u doen? Meer lezen

Het mysterie van De Maan Tarot ontrafeld: wat je moet weten

Veel mensen duizelt het even als ze beginnen met tarot of orakelkaarten. Dat is helemaal prima! In een eerdere blog heb ik beschreven hoe tarot werkt qua energieën en wat de voordelen en valkuilen ervan zijn. In dit artikel leg ik uit wat het verschil is tussen orakelkaarten en tarot.

Bij een tarotset zit vaak een boekje met de uitleg van deze symbolen. Tarot wordt gebruikt om mee te doen. Grote leggingen als keltisch kruis of kleinere als verlden, heden en toekomstleggingen. Orakelkaarten zijn meestal kaarten. Een orakelkaart bevat meestal een lange tekst op de kaart of in het beschrijvingsboekje.

Een tarotkaart daarentegen beschrijft vaak ook zaken er omheen waar je rekening mee mag houden. En een tarotkaart wordt dus meer gebruikt voor algemene of grote leggingen. Wél kun je met orakelkaarten een zogenoemde maken. Je stelt een vraag over bijvoorbeeld werk en trekt 5 kaarten. In de lijn zie je een kaart dat je herkent, bijvoorbeeld een kaart dat over een overledene gaat.

Toekomstplannendagkaart tarot


Deze kaart in de tijdlijn wil dan vertellen dat de antwoorden vanaf dat moment beginnen te lopen zodat jij het beter beschrijft. Er zijn ook matten te koop in de webshop! Je kunt deze gebruiken om je te helpen bij het leggen van tarot en het lezen ervan. En je voorkomt hiermee ook meteen beschadigingen aan jouw tarot- en/ of orakelkaarten.

Duik in de wereld van Zielspaden

Een tarot is een verzameling aan kaarten die worden gebruikt om inzicht te krijgen in de toekomst of om advies te vragen over bepaalde zaken. De tarot bestaat uit 78 kaarten die zijn verdeeld in twee delen: de grote arcana en de kleine arcana. De grote arcana bestaat uit 22 kaarten die symbolen en archetypes vertegenwoordigen, zoals de Hogepriester, de Dood en de Ster.

De suits vertegenwoordigen de vier elementen: vuur, aarde, lucht en water. Tarot kaarten worden afgelezen door kaartlezers. Mensen bezoeken deze kaartlezers bij vragen over het verleden, heden en de toekomst. Er zijn verschillende manieren om de tarotkaarten te lezen, zoals door middel van een enkele kaart of door middel van een spreads, wat een bepaalde legging van de kaarten is.

Sommige mensen gebruiken de tarot om te communiceren met hun spiritualiteit of zelfs met goden, terwijl anderen het gewoon gebruiken als een creatief hulpmiddel om hun intuïtie te versterken en inzichten te krijgen. Het lezen van tarotkaarten wordt meestal gedaan aan de hand van een kaartboek. Hierin staat iedere kaart uitgelegd.

Eerder heb je kunnen lezen over wat tarot en orakel zijn. de maan tarot. Echter heeft dit de vraag: “Wat is het verschil tussen orakel en tarot?” nog niet volledig beantwoord. Hoewel zowel orakels en tarot soms op vergelijkbare manieren worden gebruikt, zijn ze op verschillende manieren opgebouwd en werken ze op verschillende manieren.

Tarot Horoscoop: het pad naar zelfontdekking en transformatie

Beide kunnen een waardevol hulpmiddel zijn om inzicht te krijgen in het leven. Nu het duidelijk is wat de verschillen tussen tarot en orakel zijn, wordt het een stuk makkelijker om een keuze te maken. Dit kan namelijk gedaan worden door na te denken over de behoefte van iedere persoon.

Orakelkaarten en tarotkaarten worden beide gebruikt bij divinatie, het contact leggen met je innerlijke wijsheid en als hulpmiddel bij het mediteren. Toch verschillen de twee hulpmiddelen enorm van elkaar. Aan de hand van wat basisprincipes over de kaarten en een voorbeeld help ik je bij het maken van de juiste keuze.

De Grote Arcana representeert de menselijke levensloop en is te vergelijken met The Hero’s Journey, een model uit de film- en reclamewereld. De Grote Arcana betreft grote gebeurtenissen, terwijl de Kleine Arcana betrekking heeft op het leven van alledag. Het is opgebouwd uit de vier reeksen staven, bekers, zwaarden en pentakels.

tarot liefde gratis weekleggingtarot leggen


Dit is altijd zo, al er variatie kan optreden in de benamingen, afhankelijk van het thema van het dek wat je gebruikt. Zo komen we regelmatig een prins en prinses tegen in plaats van een schildknaap en ridder en zou de magiër uit de Grote Arcana bijvoorbeeld ook een druïde of fairy godmother kunnen zijn.

Een dieper inzicht in de wereld van Tarot Van De Dag

Orakelkaarten hebben wel altijd een duidelijk thema. Zo heb ik het Dieren Orakel der Druïden, waarbij op iedere kaart een dier staat. In het boekje wat erbij zit staat wat elke kaart betekent, maar bij de meeste orakelsets staan de betekenissen op de kaarten zelf. Dat is ook meteen met de tarotkaarten.

GezinscoachingLevensbestemmingen


De betekenis van tarotkaarten is afhankelijk van de vraag die je stelt, van de spread die je gebruikt, van de andere kaarten die naar voren komen in de reading en van je intuïtie. Zo betekent dezelfde kaart iedere keer iets anders. Bij orakelkaarten is de betekenis ook deels afhankelijk van je intuïtie, maar de betekenis is strakker omlijnd.

Je koopt een stapel, schudt het deck en trekt een kaart. Het berichtje op de kaart is jouw boodschap en waarschijnlijk weet je zelf het beste wat de kaart jou wil vertellen. Ik schud mijn orakelkaarten met de vraag ‘wat moet ik vandaag weten?’, vervolgens trek ik een kaart met de tekst: ‘What do you really want?’ Hoe ik die boodschap interpreteer is aan mij, maar het laat me sowieso even bij mijn leven stilstaan.Ontdek alles over paranormale krachten, ontrafel je levensdoel via spirituele technieken en bekijk meer informatie over en ontgrendel paranormale krachten.

Voor wie zich wil verdiepen in de fascinerende wereld van paranormale krachten, is het mogelijk om te verkennen deze verborgen krachten. Horoscopen leveren een duidelijk beeld van jouw sterke en zwakke punten. Of je nu op zoek bent naar zelfkennis, astrologie kan je een introductie geven over jouw eigen pad in het leven. Als je je eigen ware roeping wilt begrijpen, dan zijn er verschillende methoden die je daarbij kunnen ondersteunen. Met deze technieken kun je onthullen wat jouw bestemming is.

Wat wil ik echt? En heeft deze studie mij dat te bieden? Nu schud ik mijn tarotkaarten met dezelfde vraag, ‘wat moet ik vandaag weten?’. Ik trek de Zeven van Zwaarden. Op de kaart staat geen tekst, alleen een afbeelding. Wat zie ik in die afbeelding? Wat betekent hij voor mij? Wat valt me op? Waar doet het me aan denken? Hij lijkt op iemand die er sneaky met de buit vandoor gaat.

Ontdek de kracht van Catharinas Tarot

Denk ik ergens gemakkelijk vanaf te komen? Of, moet ik vandaag letten op zakkenrollers? Laat ik de verantwoordelijkheid aan anderen over en zit ik Netflix te kijken, terwijl ik weet dat de rest van mijn team wel wat hulp kan gebruiken? Of, wordt er misbruik gemaakt van mijn harde werken? Ook nu weet ik zelf waar de kaart betrekking op heeft.

Laat ik er nog twee trekken: Ridder van Kelken, omgekeerd en de Aas van Staven. Er begint zich nu een verhaal te vormen. De omgekeerde Ridder kan wijzen op jaloezie of onrealistische verwachtingen - trusted tarot. Misschien ben ik jaloers op die foodblogger die zo ontzettend veel volgers heeft, maar weet ik ook dat ik eigenlijk niet hard genoeg werk om dat te evenaren.

de duivel tarotTrauma genezing


In mijn ogen verandert de boodschap nu en staat er dat ik me niet teveel van anderen moet aantrekken, me niet met anderen moet vergelijken of me laten neerhalen door hun prestaties (tarot horoscoop). Ik moet focussen op mijn ambities en mijn passies en er voor gaan en niet bang zijn dat anderen mij te slim af zijn, mijn creaties niet leuk vinden of mijn volgers afpakken.

Kan iedereen tarot kaarten leggen?

Ja, iedereen kan tarot kaarten leggen. Het vereist geen speciale gaven of talenten, maar wel enige kennis van de betekenis van de kaarten en oefening om vertrouwd te raken met de verschillende leggingen en interpretaties.

Welke tarot kaarten voor beginners?

De Rider-Waite tarot is een goede keuze voor beginners, omdat dit een van de meest bekende en bestudeerde tarotdecks is. De afbeeldingen zijn duidelijk en gemakkelijk te begrijpen, en er zijn veel bronnen beschikbaar om de betekenis van de kaarten en de leggingen te leren.

Wat kun je doen met tarot kaarten?

Met tarot kaarten kun je inzicht krijgen in jezelf, je leven en je relaties. Ze kunnen worden gebruikt voor zelfreflectie, het verkennen van verschillende situaties, het nemen van beslissingen, of het zoeken naar begeleiding en advies. Tarot kaarten zijn geen instrument om de toekomst te voorspellen, maar eerder een manier om jezelf en je leven beter te begrijpen.

Welke vragen kun je stellen bij tarot?

Je kunt allerlei vragen stellen bij tarot, zolang ze open zijn en niet gericht op het verkrijgen van een simpel ja of nee antwoord. Enkele voorbeelden zijn: Wat kan ik doen om mijn relatie te verbeteren? Hoe kan ik beter omgaan met deze moeilijke situatie? Wat zijn mijn sterke punten en hoe kan ik deze benutten? Welke stappen kan ik nemen om mijn doelen te bereiken?

Kun je tarotkaarten voor jezelf leggen?

Ja, je kunt tarotkaarten voor jezelf leggen. Het is een geweldige manier om aan zelfreflectie te doen en inzicht te krijgen in je eigen leven en situaties. Het is belangrijk om open en eerlijk te zijn met jezelf tijdens het proces en te proberen je interpretaties zo objectief mogelijk te houden.

Wat is het verschil tussen de Grote Arcana en de Kleine Arcana in tarot?

De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten die belangrijke levenslessen en spirituele thema's vertegenwoordigen. Deze kaarten worden vaak gezien als de meest invloedrijke kaarten in een tarotlegging. De Kleine Arcana bestaat uit 56 kaarten, verdeeld over vier kleuren (Staven, Bekers, Zwaarden en Pentakels), die meer alledaagse situaties en gebeurtenissen weergeven.

Hoe kan ik mijn intuïtie ontwikkelen bij het lezen van tarotkaarten?

Om je intuïtie te ontwikkelen bij het lezen van tarotkaarten, kun je regelmatig oefenen met leggingen, mediteren op de kaarten en hun betekenissen, en vertrouwen op je eerste indrukken bij het interpreteren van de kaarten. Geef jezelf de ruimte om te leren en te groeien in het proces, en wees niet bang om fouten te maken.

Hoe vaak moet ik tarotkaarten leggen?

Er is geen vastgesteld aantal keren dat je tarotkaarten moet leggen. Sommige mensen leggen dagelijks kaarten voor zelfreflectie, terwijl anderen ze alleen leggen wanneer ze begeleiding zoeken of voor belangrijke gebeurtenissen. Het belangrijkste is om te doen wat voor jou het beste aanvoelt.

Moet ik mijn tarotkaarten reinigen en zo ja, hoe doe ik dat?

Het is een goed idee om je tarotkaarten te reinigen om eventuele negatieve energieën te verwijderen en ze opnieuw af te stemmen op je eigen energie. Je kunt dit doen door de kaarten te reinigen met rook van salie of palo santo, ze in het maanlicht te leggen, of door ze te omringen met reinigende kristallen zoals bergkristal of seleniet.

Is het mogelijk om online tarotkaarten te leggen?

Ja, het is mogelijk om online tarotkaarten te leggen. Er zijn veel websites en apps die gratis of betaalde online tarotleggingen aanbieden. Hoewel dit misschien niet dezelfde persoonlijke ervaring biedt als het leggen van fysieke kaarten, kunnen online tarotleggingen nog steeds waardevolle inzichten en begeleiding bieden.

Dat wil echter niet zeggen dat orakelkaarten minder goed zijn, want ook orakelkaarten kunnen je net dat steuntje in de rug geven dat je op dat moment nodig hebt en je laten stilstaan. Je krijgt er zelfinzicht door. Orakelkaarten zijn dan ook perfect voor beginnende kaartenleggers. Met orakelkaarten kun je ontdekken of het lezen van kaarten iets voor je is en of je er wat aan hebt, later kun je je dan in de tarot verdiepen, maar dat hoeft natuurlijk niet.